Thursday, February 23, 2006

Kursus BTN

Sebagai syarat untuk amik PTK n kenaikan gaji, gov servants should attend btn course. So kebetulan masa dapat tawaran last week, i'm quite free sbb kelas tak start lagik. So pegilah ke btn maran. A night before bertolak, kelam kabut aku di buatnya, apa taknye, nak kena carik baju kurung putih, white long sleeves, skirt hitam n so on..bla bla..fuhhhhh..luckily got all.

Kursus start on Thu-Mon. 5 hari n sengaja dibuat dalam masa weekend sebab most of the facilitator kerja hari biasa. Sampai sana lam kul 5.30. Rupanya aku lambat sampai, patutler tengok senyap sunyi je kem tu..masuk lam bilik, mmg dah agak dah, dorm style, so sebab i'm the last one dalam bilik tu, terpaksa amik katil atas..huhu...dormmate best sangat sbb diorang baya2 dengan i. Ptg takde aktiviti lagi, malam ada taklimat till 12am.

Most peserta lecturer dari Kolej Matrikulasi, Kolej Komuniti, cikgu, cikgi, doktor and i think i'm the only one from kl, diorang semua dari pahang. Nak wat camaner kan,i ada mintak a friend of mine selitkan jer kat dalam batch tu sbb i takder masa lain nak pegi..heheheh..baguskan kalau ada kabel..whatever it is..it's a great exposure to me..kalau sebelum ni i just dealing with org2 dewasa, now i know how they deal with students!

Program ok..pagi kuliah subuh,2nd day, kelas sepanjang hari dari pagi ke malam. Then 3rd n 4th Latihan dalam Kumpulan and last day exam n kembara. seronok cuma time exam tu tawakkal jer la, memang takde masa nak baca buku, sbb packed. Just wait for the result..

Sampai rumah kul 9 malam on monday.. Selasa aku cuti, sakit urat!